Natuur en Landschappen

Een van de belangrijkste kenmerken van l'Île d'Oléron en het bekken van Marennes is ongetwijfeld de ongereptheid, wat wel blijkt uit de vele bossen op het eiland en de moerassen, die een essentieel onderdeel zijn van dit gebied waar de natuur de baas is.

De stranden, gevarieerd en talrijk, zijn een ander belangrijk onderdeel van de streek Marennes-Oléron. Stranden waar het heerlijk is om uit te rusten, te zwemmen en te sporten, temeer omdat het zwemwater hier van uitstekende kwaliteit is. Bijna de helft van de gemeenten in Charente-Maritime die het erkende eco-label Blauwe Vlag toegekend hebben gekregen, ligt op Île d'Oléron.

Het eiland is rijk aan een uniek natuurlijk erfgoed met twee natuurgebieden : de "Marais aux Oiseaux" en de "Port des Salines". Deze twee prominente natuurgebieden zijn het hele jaar toegankelijk voor publiek. In de "Marais aux Oiseaux", het vogelmoeras, kunt u een deel van de plaatselijke flora en fauna ontdekken. Bij een bezoek aan de "Port des Salines" ziet U een eeuwenoude activiteit van de streek Marennes-Oléron : het oogsten van zeezout.

Door het milde klimaat van deze streek is een rijke flora ontstaan. Het is hier dan ook een waar paradijs voor vogels, met name trekvogels. Deze zeer kleurrijke en geurige flora, die vooral in de duinen en de waterrijke gebieden is te vinden, is grotendeels het resultaat van heel veel zonuren.